Griepprik

Sommige mensen kunnen ernstig ziek worden door de griep (influenza). Patiënten met een verhoogd risico op complicaties van de griep ontvangen elk jaar in oktober een uitnodiging van ons voor de gratis griepprik. De griepprik verkleint de kans dat u griep krijgt. Het kan zijn dat u toch nog de griep krijgt maar deze zal veel minder ernstig verlopen. Het is belangrijk u te beschermen tegen de griep, zeker als u tot een risicogroep behoort.

Griepvaccinatie dag

Jaarlijks organiseren alle huisartsen binnen Pantaleon medische centrum een griepvaccinatie dag op een zaterdag dit jaar is dat op: Zaterdag 28 Oktober 2023. U krijgt hiervoor een uitnodiging. Ook geven we, indien nodig, griepprikken bij mensen thuis.

Niet in de risicogroep?

Zit u niet in een risicogroep en wilt u graag een griepprik? Dan kan dat, maar u betaalt dan wel voor de griepprik en het geven van de griepprik. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden deze kosten (gedeeltelijk). Wanneer u een griepprik wilt maar niet tot de risicogroep behoort, dan kunt u dit bij de assistente aangeven. Wij bestellen dan het vaccin en kunnen u de vaccinatie toedienen.